Курс на Д-р Крис Ласпос „Стремежът към съвършенство" - Клинично пътешествие с Invisalign

Национална Среща на Българско Ортодонтско Общество 17.09.2021 г. - ОНЛАЙН

За курса

Ортодонтското лечение на зъбно-алвеоларни и скелетни малоклузии изисква ортодонтът да притежава определени умения и познания, както и да изготвя индивидуализиран лечебен план за конкретните нужди на пациента. В лечението на нашите пациенти ние се стремим към идеални резултати в постигането на функция, естетика и стабилност. Ортодонтите трябва да обръщат внимание на следните оклузални и естетически фактори: нивелиране на страничния участък, нивелация на маргиналните ръбове, букална/ лингвална инклинация в страничните участъци, корекция на кривата на Шпее, наклон на зъбните корени, оклузални съотношения и контакти, съотношения във фронтални участък, канинова защита и добро откриване на резците. Да лекуваме пациентите си до съвършена оклузия и естетика не винаги е лесна задача, но трябва да е наш постоянен стремеж. Трябва да започваме ортодонтското лечение, очаквайки страхотно детайлизиране и прецизиране на оклузията и винаги да мислим за края му.

За лектора

Д-р Крис Ласпос е специалист-ортодонт с тясна специалност кранио-фациални малформации. През 1995 г. той завършва магистратурата си по дентална медицина в Атинския университет. Научен сътрудник е в катедрата по ТМС и Ортодонтия на Университета в Рочестър, Ню Йорк. Научната му разработка е насочена към лицевата асиметрия при пациенти с едностранни цепки на устната и небцето. От 1996 до 1999 г. специализира ортодонтия в Университета Тенеси, Мемфис, САЩ. По-тясна специалност придобива в Тексаския университет, Далас, САЩ, включваща пациенти с кранио-фациални малформации. От 2000 г. той практикува в частния си кабинет в Лимасол, Кипър. Основава и ръководи Център за Цепки и Лицеви Деформации, Кипър, „Медиклефт", Фондация „Кризалида", Кипърска Асоциация за пациенти с цепки и други кранио-фациални аномалии. Ръководител е на фондацията „Синергия", която се занимава със след-дипломно обучение на дентални професионалисти.
Д-р Ласпос е активен член на Европейското общество на Енгел и дипломант на Европейския борд на Ортодонтите, където е бил в изпитната комисия от 2018 г. до 2021 г. Преподава в Европейския Университет в Кипър и е докторант в Катедра Ортодонтия на Университета в Берн, Швейцария.
Публикувал е в европейски и американски научни списания и е международен лектор за кранио-фациални малформации, ортогнатна хирургия, мултидисциплинарен подход, нови технологии в ортодонтията. Бил е президент на Кипърското Ортодонтско Общество от 2010 г. до 2012 г. и понастоящем е президент на Европейското Ортодонтско Общество (2020 - 2022 г.).

Програмата

9:30 - 10:00 Връчване наградата „Проф. В. Мутафчиев"
10:00 - 17:30 Лекционен курс


Конгресни такси
Членове на Българско Ортодонтско Общество -  250 BGN
Нечленове на Българско Ортодонтско Общество - 350 BGN
Специализанти - 150 BGN

 

 За регистрация моля посетете следния линк :

 https://www.cim-events.com/

‹ Обратно    › Всички новини